Категорије
Здравље Исхрана

Савети у случају дијареје

Шта радити у случају дијареје? Неколико практичних савета.

Немојте јести ништа што у себи садржи шећере и млечне масти. Одрекните се млека, јогурта и свих млечних производа, док се ситуација не смири.

Једите интегрални суви кекс, двопек, уносите доста течности и једите пиринач.

Спремите супу која није масна. Препоручује се супа из кесице, која ће вам помоћи да не дехидрирате. Пиринач спремајте само са пилетином, довољно је да ставите само вегету или со.

Јабука ће вам помоћи у борби против пролива. Изрендајте је и оставите да стоји око сат времена. Промениће боју, али немојте да вас то обесхрабри. Поједите је и видећете како ће помоћи да се ваш стомак умири.

Пијте доста течности у малим количинама да не бисте дехидрирали. Телу је потребно доста воде и чајева који су намењени за борбу против пролива.

Избегавајте воћне сокове и цеђене сокове јер неће зауставити пролив, већ ће само изазвати иритацију цревне флоре.

Осим јабуке, веома делотворна биће и банана. Узимајте по две банане на свака 4 сата.

Камилица, слез, чај од дуње, чај од боквице, храстова кора, чај од шипка, чај од нане и чај од купине помоћи ће вам због својих благотворних дејстава.

Једна кашичица сирове кафе на празан стомак, чим дијареја почне, биће сјајно решење за заустављање.

Друга верзија лека са кафом јесте да исцедите лимун у једну кашичицу кафе и да сједините смесу. Овакву смесу треба појести.

Црна чоколада која у себи има много какаа стеже столицу. Ово је најукуснији рецепт!

И на крају, таблете за дијареју можете набавити у свакој апотеци и доступни су без рецепта. Лекови се примењују за краткотрајну употребу, максимално два дана и очекује се да ће вам дијареја стати веома брзо, у зависности од чега сте је добили.

Facebook Comments